preskoči na sadržaj

Osnovna škola Bartula Kašića Zadar

 > Naslovnica
PREDUPIS I UPIS U PRVI RAZRED OSNOVNE ŠKOLE

Obavijesti se nalaze u datotekama:


NAJNOVIJE U OŠ BARTULA KAŠIĆA

Županijsko / nadbiskupijsko natjecanje iz Vjeronauka - Vjeronaučne olimpijade!

Autor: Vlatka Ignac, 9. 3. 2017.

U četvrtak, 2. ožujka 2017. u našoj školi okupilo se 45 vjeroučenika iz devet osnovnih škola i 35 vjeroučenika iz sedam srednjih škola koji su postigli najbolje rezultate na školskome natjecanju. S njima su i njihovi mentori koji su ih strpljivo i predano vodili do postignutog uspjeha.  Na županijskom/ nadbiskupijskom natjecanju iz Vjeronauka – Vjeronaučne olimpijade pokazali su svoje znanje u pojedinačnom pisanom testu, zajedničkoj tomboli, a usmenom dijelu pod nazivom „Tko želi biti Isusov milijunak“ pristupili su vjeroučenici prvih pet ekipa osnovnih i srednjih škola koji su postigli najbolje rezultate iz testa i zajednički rješavane tombole. Tema natjecanja je Misijska djelatnost Crkve.

Program je započeo svečanom himnom, a pozdravne riječi okupljenima uputila je ravnateljica Škole, prof. Katica Skukan koja je izrazila svoju radost i zadovoljstvo što se županijsko natjecanje iz vjeronauka - vjeronaučne olimpijade događa u našoj školi već dugi niz godina, a posebno od početka njezinog ravnateljskog mandata.

Sinopsis priredbe

Crkva treba misionare, kako bi ispunili zadaću koju nam je Isus povjerio: „ Idite po svem svijetu i propovijedajte Evanđelje!“  Sveta Majka Terezija u svojim molitvama opisala nam je Isusa riječima: Istina, Život, Svjetlo, Ljubav, Put, Radost, Mir i Žrtva.

Vjeroučenici 2. c razreda recitacijom Isus je.... rekli su nam tko je Isus u razmišljanjima Majke Terezije.

Pozvani smo moliti za misionare i njihov misionarski rad. U molitvi za misije rekli su nam vjeroučenici 2.c razreda koliko je važno u molitvi biti povezan s misionarima i Crkvom – zajednicom.

Krista trebamo nasljedovati u svojem svakodnevnom životu kako bismo bili Njegove ruke, noge, usne i Biblija u svijetu u kojemu živimo, o tome nam je govorila vjeroučenica Emili Matanović.

Sveta Majka Terezija uvijek je ohrabrivala i poticala ljude na dobro, neovisno o situaciji u kojoj se nađemo. O tome nam je govorila vjeroučenica Nola Durut  kroz stihove Majke Terezije Nije važno.... 

Majka Terezija sav svoj rad posvetila je misijama i misionarima. U svakom trenutku je život živjela na najbolji mogući način. Stihove o njezinom razmišljanju o životu pročitala nam je vjeroučenica Cvita Miočić.

Mali slavuji 2. d razreda raspjevali su nas pjesmom misionara „Tamo gdje palme cvatu“ i prigodnom korizmenom pjesmom „Hosana“.

Don Mladen Kačan, povjerenik za misije  i ravnatelj Papinskih misijskih djela u Zadarskoj nadbiskupiji pozdravio nas je i upoznao s radom misionara i misionarki diljem svijeta. Na poseban način je istaknuo redovnicu s. Eriku Dadić iz Poljica čiji rođaci i rodice pohađaju nastavu u našoj školi.

Slova su nam jako važna kako bismo uz pomoć njih pisali riječi i rečenice. Što je to veliko skriveno u samo tri slova različito obojana rekla nam je Ecija Tudorović.

Još netko nam je želio uputiti nekoliko riječi, lijepih i punih nade, don Gašpar Dodić, predstojnik Katehetskog ureda koji je pohvalio veselo ozračje među vjeroučenicima i njihovo susretanje, čime i u školi stvaraju lijepo mjesto gdje se može doživjeti i iskusiti Boga, te i to biva misijski prostor.

Vjeroučiteljice i vjeroučitelji poučavaju vjeroučenike u školama i župama. Različiti su dari, a isti Gospodin i različite službe, a isti Duh koji čini sve u svima. Sveti Augustin rekao je „ Tko pjeva dvostruko moli!“ U molitvi smo se zajedno povezali riječima pjesme „ Idi kaži cijelom svijetu“. Na klaviru melodiju je svirala vjeroučiteljica Iva Babić, koja je sve nas poput misionara učinila aktivnim sudionicima programa.

Za sam kraj našeg programa, Otac Nadbiskup monsinjor Željimir Puljić obratio nam se  svojom pastirskom riječju, čestitao je vjeroučenicima i njihovim mentorima na uloženom trudu u pripremi za natjecanje s temom: Misijska djelatnost Crkve. Poželio nam je da u svojim životima budemo Isusovi misionari. Zahvalan  je Bogu za dar misionara koji neustrašivo i požrtvovno šire Evanđelje diljem svijeta, izloženi različitim i brojnim opasnostiama i pod cijenu gubitka vlastitog života.  Otac Nadbiskup je natjecanje proglasio otvorenim.

Upute o natjecanju i sam tijek natjecanja rekla nam je vjeroučiteljica Ljiljana Elek, koja je natjecateljima poželjela puno uspjeha, mirnu ruku i nadu u njihovom radu.

Vjeroučiteljica Marijana Dellavia je vjeroučenike i članove Povjerenstva prema unaprijed pripremljenom popisu uputila u učionice.

Kroz program su nas vodili vjeroučenicI: Ivan Vidović i Matija Mrkić .

Program je osmislila vjeroučiteljica Ljiljana Elek, a u njemu s vjeroučenicima sudjelovale su: Meri Popović, prof.,  Ana Kajić, prof. i Ljilja Miletić, učiteljica razredna nastave.

Neizvjesnost rezultata pisanog testa i tombole bila je na licima svih vjeroučenika.

Kada je Povjerenstvo objavilo privremenu ljestvicu poretka, bilo je puno radosti i osmjeha na licima prvoplasiranih koje očekuje još jedna neizvjesnost „Tko će biti Isusov milijunak“ koji će našu Županiju/ Nadbiskupiju predstavljati na državnom natjecanju iz vjeronauka - vjeronaučne olimpijade koje će se održati od 5. do 7. travnja 2017. u Topuskom.

Bilo je zahtjevno, lijepo i opušteno. Vjeroučenici su bili disciplinirani i natjecateljski raspoloženi.

Titulu „Isusovog milijunaka“ Zadarske županije / nadbiskupije ostvarili su vjeroučenici  Osnovne škole Braća Ribar - Posedarje i Gimnazije Jurja Barakovića - Zadar.

Rezultati natjecanja - osnovne škole:

OŠ Braća Ribar - Posedearje ( 81.75 bodova, mentorica Berta Perica )
OŠ Vladimira Nazora - Škabrnja ( 72.75 bodova mentorica Anica Galešić )
OŠ Bartula Kašića - Zadar ( 70.00 bodova, mentorica Jolida Klarić )
OŠ Šimuna Kožičića Benje - Zadar ( 67.50 bodova, mentorica s. Marija Beroš )
OŠ Šime Budinića – Zadar ( 58.00 bodova, mentorica Blaženka Marćina )
OŠ Valentin Klarin - Preko ( 32.25 bodova, mentorica Lucija Džapo )
OŠ Smiljevac - Zadar ( 29.17 bodova mentorica Dragica Perica i s. Antonela Malenica )
OŠ Biograd - Biograd n/m ( 25.25 bodova, mentorica Ozana Crnogorac )
OŠ Poličnik - Poličnik ( 14.75 bodova, mentorica Lidija Ćoso )

 

Rezultati natjecanja - srednje škole:

Gimnazija Jurja Barakovića - Zadar ( 73.50 bodova, mentor Slobodan Šarić )
Srednja škola kneza Branimira - Benkovac ( 61.00 bod, mentor Hrvoje Oštrić )
Gimnazija Franje Petrića - Zadar ( 54.50 bodova, mentorica Marija Jozić - Klanac )
Ekonomsko –birotehnička i trgovačka škola - Zadar ( 43.25 bodova, mentor Ante Ćoza )
Klasična gimnazija Ivana Pavla 2. - Zadar ( 39.50 bodova, mentorica s. Viktorija Gadža )
Srednja škola Biograd - Biograd n/m ( 30.75 bodova, mentorica Ivana Peraić )
Prirodoslovna - grafička škola – Zadar ( 26.25 bodova, mentorica Anita Šerer - Matulić )

Ponosni smo našim vjeronaučnim olimpijcima Osnovne škole Bartula Kašića - Zadar: Dora Baričević, Katarina Vlatković, Roko Marčina, Nela Uzelac, Melita Begić i njihovom mentoricom vjeroučiteljicom Jolidom Klarić koji su osvojili 3. mjesto na županijskom/ nadbiskupijskom natjecanju.

Bravoooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!

Oglasna ploča
08.03.2018. 18:34
Obavijest o odabiru ponude
OBAVIJEST O ODABIRU PONUDE ZA ORGANIZACIJU IZVANUČIONIČKE NASTAVE – JAVNI POZIV BR.7


E-DNEVNIK

 

Priloženi dokumenti:
e-D upute za roditelje.pdf

ODABIR PONUDA IZVAN.UČ.N.
PROJEKTI

  

 

ProMikro
Zadruga Maraška

BARTULIN - ŠKOLSKE NOVINE

Pratite uz nas događanja iz naše škole, posjetite sve rubrike, zabavite se uz naš multimedijalni sadržaj!

Zato što volim Zadar

   

Erasmus+

Priloženi dokumenti:
Flip&Movie- sazetak.docx

EtWINNING

        web stranica eTwinning Projekata Škole

      KLIKNI NA LOGO!

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Linkovi

   

 

   

CARNET

 

 

 

 

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 2. 2013.

Ukupno: 472784
Danas: 1
CMS za škole logo
Osnovna škola Bartula Kašića Zadar / Bribirski prilaz 2, HR-23000 Zadar / www.os-bkasica-zadar.skole.hr / ured@os-bkasica-zadar.skole.hr
preskoči na navigaciju